Info over Lian van Brakel

Lian van Brakel laat in haar atelier haar verscheidenheid zien. Niet alleen kunst van schilderijen, beelden en maskers, maar ook vormgeving van zelf ontworpen kleding en tassen. Kom een kijkje nemen in haar atelier en laat je rondleiden langs de verschillende kunstvormen. Heb je interesse om je eigen creativiteit te testen? Schrijf je dan in voor één van de workshops of vraag naar eventuele mogelijkheden.

Van jongs af getalenteerd in het tekenen en schilderen, zocht ze om haar techniek en materiaal kennis te verfijnen, een schildersatelier, waar ze gedegen les kreeg van onder andere Jan Asselbergs en later van Ger Stallenberg. Hier liet ze al een geheel eigen stijl zien, vooral de losse manier van werken. Zo recht op papier of doek zonder iets voor te schetsen op het doek. Gewoon recht vanuit het gevoel voor vorm en emotie.

Alles heeft een uitgesproken sfeer. Van Portret, steenachtige landsschappen, mensachtige figuren tot water werken, door onder andere haar kleur gebruik.De manier waarop ze met haar figuren daarin communiceert naar de kijker.  

Zijn veel werken laag over laag en bijna transparant, Ook heeft ze geexperimenteerd met  schilderijen die meer een “huid” hebben. Dit komt door het gebruik van paletmes en vermenging van zand, meegenomen uit diverse streken waar ze was. De kleuren en onderwerpen laten vooral zien hoe zij de wereld om zich heen beleeft en ervaart. Het is om deze reden dat ze steeds thema`s van gemiddeld drie of vier doeken maakt, wat voor de kijker steeds verassend is. Eerdere exposities laten zien dat er steeds een rode draad in haar werk is. Ze neemt u graag mee in de wereld die soms best confronterend is. Kijk, geniet en reis mee in haar doeken

Dankzij een uitwisselings programma met Zuid Koreaanse kunstenaars heeft ze een maand in Zuid korea, doorgebracht waar ze met verschillende kunstenaars terplekke heeft samengewerkt en gexposeerd heeft. Ook dat heeft haar horizon vergroot. Deze reis heeft haar gemotiveerd om de grenzen nog meer op te zoeken of zelfs over te gaan.

Lian is heel veelzijdig en leergierig als kunstenaar. Zo heeft ze beeldhouwlessen gevolgd bij de Italiaanse beeldhouwer Roberto Ruggio. Hij heeft haar op een andere manier leren vormgeven. 

Zij heeft zich niet laten beperken tot schilderen op doek. Ze heeft zich verder ontwikkeld met een opleiding grimeren en daarna het menselijk lichaam als doek gebruikt, ook leder bleek een volgende uitdaging te zijn. Zo heeft ze tassen ontworpen, met de hand gemaakt en beschilderd, waardoor elk stuk weer uniek is. Lederen jassen en laarzen bleken ook een perfecte ondergrond om te gebruiken voor haar creaties.

Lian heeft haar gezellige atelier net over de Belgische grens in een prachtig natuurgebied, zeker de moeite waard voor een bezoekje. Maak een afspraak en kom een kijkje nemen op de vennen 26 te Balen.